Heel Nederland aan de pas

We wonen natuurlijk in het land van de toekomst. Qua digitalisering lopen wij voorop. Geloof ik. Alhoewel dat soms nog wel eens met horten en stoten gaat (ik noem een OV-chipkaart) is het de bedoeling dat we er uiteindelijk allemaal beter van worden. Waar ik nog op zit te wachten is een pas waar je alles mee kunt. Betalen, identificeren, reizen, bellen (of is het dan geen pas meer?) en al die andere nuttige dingen.

Die pas, die gaat er dus komen in de vorm van de eID-pas. Het wordt een pas die de DigiD gaat vervangen. Dit systeem zou veiliger moeten zijn, aangezien je een fysiek pasje in je handen moet hebben. Je loopt dan in ieder geval niet meer het risico dat er accounts worden gehackt, zoals enkele jaren geleden nog is gebeurd.

Uiteraard gaat het allemaal nog een paar jaar duren voordat dit is ingevoerd, en we blijven dus achterlopen op Belgiƫ. De Belgen maken namelijk allang gebruik van de eID-pas en zijn deze druk aan het verbeteren. Handig voor ons, want daar kunnen we mooi van leren.

Het zal mij benieuwen wanneer de pas ingevoerd zal worden en hoe goed deze gaat werken. Van mij mag de pas zo snel mogelijk de OV-chipkaart vervangen, inclusief dat gepruts met al die verschillende paaltjes.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On