Heeft mFLOR “de tand des festiviteits” overleeft? – Dagboek

Er komt zo opsomming van gebeurtenissen voorbij. Voor wie er niet bij was mag het misschien een tikje oninteressant genoemd worden (uit de categorie “vol spanning kijken hoe het behang droogt”) maar het heeft een doel en het gaat echt over mFLOR. Hou vol. Bijt door.

De laatste 6 weken van 2012 (chronologisch)…

 • Dochter Nova zou een week later jarig zijn, voor vrienden en familie mocht dit nu al gevierd moeten worden. “Dat was handiger” zo zei mijn vrouw.
 • Dochter Nova was nu echt jarig en dat werd natuurlijk gevierd met vriendinnetjes… die net als haar van snoep houden. Als dan niet ‘airborne’.
 • Een wel hele oude man (met paard en vele helpers) was jarig en vond het nodig dit meerdere malen in ons huis te vieren.
 • Ondergetekende was jarig en wilde dat ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het werd gezellig, laat, er werd geschonken en gedronken. Nog wat gedronken en steeds minder voorzichtig geschonken.
 • Weer een andere stokoude maar goedlachse coca-cola drinkende man kwam op bezoek… maar niet voordat we op zijn instructie een boom in huis hadden gehaald die graag naalden in de rondte schiet.
 • Vrouwlief was jarig, we gingen er voor uit huis. De vloer slaakte een kreet van opluchting. Totdat we thuis kwamen.
 • De overgang naar 2013 moest memorabel worden en al die ons lief is stond op de gastenlijst. De vloer heeft dit geweten.

+ veel mensen…
We hebben twee erg lieve maar niet bepaald onvoorzichtige kinderen. Wat betreft ons sociale leven mogen we ook van geluk spreken. Een ruime vriendengroep met een diversiteit aan persoonlijkheden. Waarin ze vrijwel allen overeenkomen is het geleverde bewijs van voortplanting. Op een feestje komen er tussen de 8 en 12 kinderen mee waarvan er slechts één ouder is dan 7.

+ enkele variabelen…

 • Nog geen verharde weg voor de deur, veel zand en gruis in huis.
 • Bar winterweer, blubber en andere nattigheid.
 • Snoep, nootjes, koek, ijs, drankjes in alle soorten en plakkerige maten.
 • Vooral met chocolade omgeven pepernoten waren in trek.
 • Verplaatsing van zwaar meubilair om tijdelijk ruimte te maken.
 • Kerstboom in de rui.

= een nachtmerrie voor iedere vloer
We hebben de moderne PVC-vloer van mFLOR nog geen half jaar en toch mogen we al redelijk stellen deze aan een grondige test te hebben onderworpen. Het resultaat van dit feestelijk onderzoek is zo saai als dat de feestjes leuk waren:

Verdi, Sandra, Nova, Tygo
Verdi, Sandra, Nova, Tygo Huis van de toekomst Nu

Wat betreft de vloer, is het alsof er nooit een feestje is geweest.

 

 

Het antwoord op de vraag in de titel is dus “Ja”
Er is behoorlijk wat geknoeid en vele verre van schone schoenen hebben de vloer beter ingelopen dan ons lief was. We hebben met zware eikenhouten meubelen over de vloer geschoven en al wat we tegen zijn gekomen is een dikke kras… waarvan bleek dat het met een nat doekje te verwijderen was.

De Samsung Navibot S (de review wordt dit jaar nog geschreven!) heeft een aantal keer per week de schone nachtelijke taak ons te ontdoen van al dat niet plakt. Voor de rest is het even met de dweil er over na ieder feestje en verder slechts om de week een keer.

De kans is groot dat alle PVC-vloeren op deze manier uit de test komen. Bij ons ligt er mFLOR, ander vergelijkingsmateriaal hebben we niet. Waar we wel wat over kunnen zeggen is de mate van tevredenheid: Zeer!

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On