▶ Haal meer uit je smart tv – Gastoptreden

Een groot deel van de nieuwe televisies is een smart tv. Deze slimme televisies kunnen meer dan alleen jouw favoriete programma’s laten zien. Met behulp van apps en geavanceerde menu’s wordt dit grote scherm multifunctioneel.

Smart tv’s worden steeds populairder, maar niet iedereen maakt optimaal gebruik van de smart tv. Vaak wordt de televisie wel op internet aangesloten, maar blijft het bij televisiekijken. Zonde, natuurlijk, want met een smart tv kun je zoveel meer!

Omgaan met de afstandsbediening
Een van de meest heikele punten van de smart tv is de afstandsbediening. We zijn gewend om onze apparaten met een touchscreen of een toetsenbord te bedienen. Een afstandsbediening kennen we natuurlijk al langer, maar we typen er geen woorden mee in.

De eerste smart tv’s werden geleverd met een gewone afstandsbediening. Als je dan iets wilde opzoeken, dan moest je met de pijltjes van je afstandsbediening naar elke letter apart navigeren. Inmiddels zijn er aardig wat afstandsbedieningen waarmee je kunt typen volgens het oude sms-patroon. Toch kan er nog wel wat verbeterd worden.

Op de Consumer Electronic Show in las Vegas deze januari werden er afstandsbedieningen geïntroduceerd die je met je stem kunt besturen. Fabrikanten werken dus aan verbetering.

Apps voor je smart tv
Om het je gemakkelijker te maken, worden er steeds meer apps voor je smart tv gelanceerd. Deze apps kun je met een paar knoppen bedienen en onthouden jouw voorkeuren. De Netflix app raadt je films aan, op basis van wat je eerder gekeken hebt.

Maar er is meer dan alleen televisiekijken! Met apps als Skype, Facebook en Twitter kun jij ook jouw social media managen via de tv.

Als je net een smart tv hebt gekocht, neem dan even de tijd om het te ontdekken. Vaak kun je er veel meer mee dan je denkt!

Bijgedragen door

Hannah Ellens
Online Marketeer
PlatteTVdiscounter.nl

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On