Haal meer uit je telefoon met smartgadgets – Gastoptreden

Zie “Over gastoptredens” aan de rechterzijde.

Bijna iedereen gebruikt wel een gadget voor zijn of haar smartphone. De één kiest voor functionele gadgets waarmee het toestel beter werkt of beter is beschermd, de ander gebruikt gadgets om de smartphone op te fleuren of de functies uit te breiden.

Er zijn ontzettend veel verschillende gadgets voor de smartphone. Wij zetten hier de beste, handigste en grappigste gadgets op een rijtje.

Bijzondere gadgets
Over de hele wereld worden de meest vreemde en bijzondere gadgets voor smartphones ontwikkeld. Hieronder de meest opvallende.

De smartphone robot
De smartphone robot is te gebruiken voor heel veel verschillende doeleinden. Het is een leuk stukje vermaak, maar ook een handig communicatie- en controlemiddel. Een robot kan ook zakelijk worden gebruikt om bijvoorbeeld eens videoconferentie te houden via Skype. Als er meerdere mensen meedoen aan de conferentie, breng je ze met de smartphone robot moeiteloos in beeld.

Een robot kan ook dienen als babymonitor. Je kunt zo precies zien én horen wat je baby aan het doen is. Je kunt de robot zo te positioneren dat je je baby geen seconde uit het oog hoeft te verliezen. Je kunt een robot ook als controlemiddel gebruiken om op plekken rond te neuzen waar je zelf niet of moeilijk bijkomt. Dit is erg handig als je iets hebt laten vallen of iets zoekt.

Een leuke robot is Botiful, deze is speciaal voor Android toestellen ontwikkeld. Hij heeft een strak design dat je grotendeels kunt customizen. Zo is het niet alleen een modern stukje techniek, maar ook een trendy item voor in huis.

Je deur op slot doen
Met -bijvoorbeeld- Lockitron kun je vanaf je smartphone je deuren van afstand openen en op slot doen. Ook kun je precies zien wanneer er in je huis een deur wordt geopend of op slot gedaan. Dit is als een kind alleen thuis is. Je krijgt dan direct een melding als er een deur wordt opengemaakt.

Een deur van afstand openen kan erg handig zijn om familie of vrienden in je huis binnen te laten als je zelf even niet in de buurt bent. Als je Lockitron gebruikt, hoef je bovendien nooit meer te hengelen met kleerhangers en ijzerdraden om een per ongeluk dichtgevallen deur te openen.

Beschermende gadgets
De meest voorkomende gadgets zijn de gadgets die ervoor zorgen dat je smartphone tegen gevaren is beschermd. Er zijn kleine gevaren die je smartphone door de tijd heen kwetsbaarder maken, maar ook grote gevaren die je toestel in één klap verwoesten.

Beschermhoesjes
Het beschermhoesje is de bekendste gadget om je telefoon te beschermen. Met een beschermhoes voorkom je een verbrijzeld beeldscherm en schade aan de behuizing van je toestel. Smartphones worden almaar geavanceerder en moderner en daarmee ook kwetsbaarder. Een nieuw toestel zoals de Huawei Ascend P6 bijvoorbeeld, kan eigenlijk niet meer zonder een Huawei Ascend P6 hoesje.

Een bijzondere gadget is het beschermhoesje waarin een accu verwerkt zit die je telefoon oplaadt als deze in het hoesje zit. Zo heb je altijd een extra stukje batterij in je broekzak. De screenprotector is een handige en goedkope beschermgadget om te je scherm krasvrij te houden. De dunne folie is makkelijk over het scherm heen te plakken en voorkomt krassen in het scherm.

Anti-stof plug
De kwetsbaarste delen van een smartphone zijn de ingangen. Iedere smartphone heeft minimaal twee ingangen: een poort om je toestel mee op te laden en een audiopoort. Deze openingen leiden direct naar de kwetsbare binnenkant. Als hier stof of water inkomt, dan beschadigt de telefoon van binnenuit en kan het systeem gaan haperen.

Een leuke én handige gadget om dit tegen te gaan, is de anti-stof plug. Vooral voor meisjes en kinderen zijn er heel erg veel leuke plugjes die een echte fashiongadget zijn. Een plugje is een goedkope gadget waarbij je kunt kiezen uit honderden verschillende soorten. Voor meisjes biedt bijvoorbeeld Swarovski stijlvolle anti-stof plugs in de vorm van hartjes, knopjes en diertjes.

Gadgets om je smartphone te bedienen
Door gebruik te maken van handige gadgets kun je je smartphone beter bedienen.

De stylus pen
Als je dikke vingers, een grove motoriek of een grote smartphone hebt, is het soms nog knap lastig om je smartphone goed te bedienen. Veel mensen kiezen daarom voor het gebruik van een handige stylus pen. Met het rubberen uiteinde kun je het scherm feilloos bedienen.

Omdat het raakoppervlak kleiner is dan je vinger kun je zeer secuur te werk gaan. Er zijn stylus pennen in allerlei soorten en maten dus het is ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan je smartphone.

De smartphone handschoen
Met een gewone handschoen kun je het touchscreen van je smartphone niet bedienen. Dit kan in de winter knap vervelend zijn, want je wilt in temperaturen onder nul niet graag je handschoenen uittrekken. Even op de fiets een Whatsappje sturen of een telefoontje plegen zit er dan niet in.

Een handige gadget om dit probleem te voorkomen is de speciale smartphone handschoen. Hiermee kun je je telefoon gewoon blijven bedienen terwijl je de handschoenen aanhebt.

Gadgets om uit te breiden
Met de juiste gadgets kun je je smartphone gemakkelijk omtoveren tot een multifunctioneel apparaat. Zo maak je van je smartphone eenvoudig een muziekspeler of een navigatiesysteem.

Muziek
Iedereen gebruikt natuurlijk wel de bekende earphones. Je kunt hiermee muziek luisteren in de trein, op de fiets of thuis. Je hebt zo geen MP3-speler meer nodig om muziek te luisteren.

Soms wil je echter niet alleen, maar met meerdere personen genieten van muziek of video’s. In deze situaties in een externe speaker de ideale gadget. Smartphones worden dan wel steeds beter, maar de kwaliteit van audio kan voorlopig nog lang niet tippen aan die van een goede speaker.

Een speaker geeft een veel zuiverder geluid en levert bovendien ook een bass. Als je een dagje naar het strand of het park gaat, is een speaker een leuke gadget om mee te nemen.

Navigatie
Als je reist met de auto of de fiets, kun je je smartphone gebruiken als navigatiesysteem. Sommige smartphones bieden navigatiesystemen die bijna even goed zijn als een ‘echte’ navigatie zoals een TomTom. Een smartphone houder is dan een onmisbare gadget.

Als je met de auto reist, is een houder waarmee je je smartphone aan de voorruit kunt bevestigen handig. Als je op fiets wilt navigeren met je smartphone, heb je speciale fietshouders die je om het stuur van je fiets klemt.

Door: Marcel Hooft
Door: Marcel Hooft Smartphonehoesjes.nl

Hoe meer smartphones er worden ontwikkeld, hoe meer gadgets er worden bedacht om het smartphonegebruik makkelijker en leuker en om nog meer uit je smartphone te halen. Zouden smartphones zonder gadgets eigenlijk ook geen saaie dingen zijn?

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On