GameStick op Kickstarter, de laatste dag

Vandaag is de laatste dag dat je nog als mede investeerder op Kickstarter (Backer) mee kan doen. Maar waarom zou je?

Wij deden direct mee met de OUYA en GameStick omdat we graag over dit soort dingen schrijven. Maar ook omdat beide ‘consoles’ straks XBMC zullen draaien en 1080P video af kunnen spelen vanaf een kek apparaatje. Het heeft de potentie om voordelig en eenvoudig een volwaardige mediaplayer te zijn voor het hele gezin.

Omdat de GameStick volledig draadloos is, je hebt niet eens een stroomstekker nodig, kan het ook voor meer creatieve toepassingen gebruik worden.

Zo zou je de stick in een Picoprojector kunnen steken die samen niet groter zijn dan een pakje sigaretten (waar een stick uitsteekt). Zo kan je eenvoudig films en series in de tuin kijken op die zwoele zomeravond. Of schilderijen projecteren op de muur. Of op vakantie een filmpje doen bij de tent. Of een tekening in de kinderkamer projecteren die je op de muur na kan schilderen om later te doen alsof je vreselijk artistiek bent 😀 Er is genoeg te verzinnen voor de creativiteit heeft.

Daarnaast schijn je op deze dingen ook nog redelijk games te kunnen spelen. En nee, niet alleen de mobiele games die momenteel op Android draaien. Zelfs al worden die niets (ik kan het me niet voorstellen) dan nog is het voor ons de moeite.

Toch verwacht ik hier en daar een meer dan beetje creatieve indie (onafhankelijke ontwikkelaar) die ons met iets nieuws gaat verblijden. Ze kunnen hier tenslotte veel makkelijker compleet los gaan dan bij een Nintendo, Sony of Microsoft.

Sinds dag 1 zijn er zogeheten stretch goals bijgekomen. Dat wil zeggen, als er meer dan X binnen geharkt wordt, dan krijgt iedereen standaard (optie) Y er bij.

Gisteren is het laatste goal gehaald. Je kan er nu een dock bij bestellen, een mooie case voor onderweg, er is nu ruimte voor een geheugenkaartje (tot 32GB) en je kan uit vier kleuren kiezen. Rood, wit, zwart en… die laatste mag je zelf op stemmen. Daarnaast is ook het design flink verbeterd op basis van feedback gegeven door gebruikers maar ook pro’s die het project een warm hart toedragen.

Stretch goals
gamestick strech goals gehaald

Wie gaat er vandaag op de valreep nog een bestellen?

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On