GameStick met smartphone en tablet bedienbaar


Is er dan straks echt niets meer waarvoor je nog een ouderwetse afstandsbediening nodig hebt? Als het aan GameStick ligt niet in ieder geval. De “plugin gameconsole/mediacenter” waar we eerder over schreven zal straks Apps krijgen voor zowel iOS als Android. Hiermee zijn de meeste smatrtphones en tablets gedekt.

Wie de stick -die geen kabels behoeft, zelfs geen stroomkabel- straks als mediaplayer wil gebruiken zal erg blij zijn met deze ontwikkeling. Het blijft knullig om films aan te zetten met een gamecontroller.

Toch zullen gamers die het apparaatje kopen ook blij worden. Kosten noch moeite wordt gespaard om iedere denkbare vorm van bediening in de App onder te brengen. Zie de bovenstaande video voor details.

Het lange wachten tot maart is begonnen, dan mogen we met de Ouya aan de slag. Daarna zal het nog tot april duren voordat de GameStick op de mat valt en tot september voordat we hem als XBMC-mediacenter kunnen gebruiken. Wie graag gebruik maakt van nieuwe mogelijkheden zal geduld moeten hebben.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On