GameStick en Ouya: De nieuwe generatie mediaspelers?

Het zoveelste Kickstarter-project gericht op het veroveren van de TV, “GameStick”. Een console die in een controller past en als stickje zo in je TV geprikt kan worden. Het kleine ding pakt stroom van de HDMI-poort, waardoor je dus geen last hebt van kabels.

Eerder hebben we al een bestelling geplaatst voor een Ouya. Hoewel niet zo klein als de GameStick, is het nog steeds klein genoeg om achter op een TV te plakken, netjes uit het zicht.

Beide apparaten zijn straks in staat om XBMC te draaien, een programma om media af te spelen dat ik al jaren met plezier gebruik. Het is eenvoudig en gebruik en toch veelzijdig.

Puur als gameconsole mogen ze niet vergeleken worden met een Xbox of Playstation natuurlijk. Toch zie ik wel de potentie, zeker als het ook nog als mediaplayer kan dienen. Dus klom ik de pen, net zo lang tot dat ik een van toppers bij GameStick, Anthony, te pakken kreeg en stelde hem de vraag: “Kan het straks XBMC of PLEX draaien? En zo ja, waarom staat dat er in vredesnaam niet bij?”.

Dit was zijn antwoord: “We just received confirmation that we will be doing a firmware upgrade in September to support XBMC. We think that’s quite exciting. An official statement will come beginning of next week.”. Dat is pas goed nieuws, Een complete mediaplayer, met ondersteuning voor 1080P video, ter grootte van een USB memory stick.

Hierdoor kan je het eenvoudig meenemen op vakantie of gebruiken in meerdere ruimtes zonder het gedoe van een voeding of andere draden. Leuk dat je er ook nog spelletjes op kan doen, maar als Mediaplayer voor je films, series en muziek blinkt het pas echt uit.

Update Anthony belt ons straks nog terug om meer details te geven. Netjes. Dit zijn de vragen waarop ik antwoord wil hebben:

  1. Komt deze versie van het XBMC-team zelf?
  2. Is dit dezelfde als die voor Ouya?
  3. Kan je hierin dezelfde plugins gebruiken als voor de PC versie?
  4. Komt er een AC-versie van de stick zodat je ook 3D kan streamen op 1080P?

Nog iets dat jullie willen weten?

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On