Fijne Valentijn! – Dagboek

Hoe klef of puur commercieel je een dag als deze ook mag vinden, ieder excuus voor een romantisch avondje is een goed excuus. Dankzij ons project ziet deze dag er ook net een tikje anders uit dan vorig jaar.

Zo heb ik ons zalig zoetsappig laten wekken door romantische muziek die in onze slaapkamer ten gehore werd gebracht door Sony’s NS410 Draadloze luidspreker. Gedurende de dag zijn we hard aan het werk zoals iedereen. Ik op kantoor, Sandra met de kids in huis. Uiteraard zal er naast ‘analoge games’ ok My Little Pony en Bumba voorbij komen. Het is vakantie hier en de dag is leuk maar lang. Zeker wanneer de keeltjes weer eens goed gesmeerd blijken.

Vanavond eten we een hapje in een restaurant dat weet hoe je Valentijn aanpakt, goed eten in een relaxte omgeving. We zitten hier met een gerust hart, wetende dat onze kids in orde zijn. Niet alleen is de oppas erbij, maar ook de Smart Baby Monitor van Withings draagt bij aan een ontspannen gevoel. We kunnen immers even in de kamer kijken wanneer we dat echt zouden willen.

Mocht de oppas stiekem een vriendje binnen laten, dan zien de cam’s van Broleon Solutions hem meteen. Via onze Synology NAS en hun bijbehorende App krijgen we daar meteen melding van. Een berichtje later is de jongeman weer de deur uit. Erg? Misschien. Leuk? Stiekem wel 😀

We vertrouwen onze oppas blind, anders zouden we haar niet met ons grootste goed achterlaten natuurlijk. Toch is prettig om zeker te weten dat er niet in kamers gerommeld wordt waar ze niet hoeft te zijn. HomeWizard geeft een signaal dankzij de magneetstrips en bewegingsdetectoren die door het huis gestrooid zijn.

Uiteraard zijn deze eigenlijk bedoeld voor wanneer we op vakantie zijn. Doordat kamers, ramen, deuren, garage, tuin, oprit en trappen voorzien zijn van diverse sensoren, krijgen we van meerdere specifieke locaties een melding. Mocht er een keer echt iets aan de hand zijn, dan hebben we voldoende zekerheid om de politie in te schakelen. De buren zijn intussen al op de hoogte zodat er binnen 2 minuten iemand kan staan. Handig. Veilig. Fijn.

De Linksys EA6500 router die Cisco laatst bij ons achterliet, zorgt ervoor dat alle signalen ook van buitenaf beschikbaar zijn. Mocht er een ‘spaak tussen de wielen’ komen, dan weten we dat ook direct. Zo weten we zeker dat alles werkt, ondanks dat we geen meldingen krijgen.

Wie zich zorgen maakt of je zo nog wel lekker ontspannen kan tafelen, ook daar is aan gedacht. Door op een slimme manier alles in te stellen wordt je niet overspoelt, maar krijg je alleen iets binnen wanneer het ook echt relevant is. Nou ja ‘slim’, de eerste maand hebben we hier en daar wat bij moeten stellen. Maar ook dat is geen straf omdat het direct vanaf je smartphone of tablet gedaan kan worden en best leuk is om te doen.

De afgebeelde iPad Mini is het valentijnscadeau van dit jaar. Voorzien van een aantal romantische boeken (in de iBooks App), kwijleballerig achtergrond fotootje (papa met kids die een hartje vast houden), veel te zoet hoesje (zo een waarbij je gelijktijdig glimlacht en schaamt wanneer je het aan collega’s laat zien) en alle Apps die nodig zijn om ons hele huis te bedienen.

Onze oude iPad 1, die nu voornamelijk door de kinderen in gebruik is, blijft achter bij de oppas. Zij heeft hiermee een live weergave van Tygo (1,5 jaar) zodat hij snel zijn speentje en beertje weer heeft nadat die door de kamer geslingerd zijn tijdens een van zijn wilde Bumba-dromen.

Op een paar details en een meer gerust gevoel na, niet veel anders dan vorig jaar 😉

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On