DS Video – Synology NAS App-tip

Ik weet het, normaal begint een artikel als deze met een filmpje. Maar zelfs na zes hele minuten zoeken kon ik geen goede vinden. Je zult het dus met de onderstaande verhelderende uitleg moeten doen. In de afgelopen dagen kwamen er al meerdere apps langs voor de Synology DS412+ NAS: DS audio, DS Finder, DS download, DS File en DS Photo+. Vandaag is de beurt aan DS Video. Een app voor, je raadt het al, video’s.

Wat het is
“Er zijn meer mogelijkheden om te genieten van uw verzameling video’s en televisieshows. Of u nu op een vriend wacht of in de trein zit naar uw werk, doe iets: meld u aan bij DS video en er is altijd wel een leuke film te zien.”

  • Stream films en televisieshows op Android-, iOS- & Windows Phone-toestellen.
  • Bekijk video’s op het grote scherm via AirPlay, DLNA-toestel of Roku TV.

In feite heeft DS video nogal wat overeenkomsten met de eerder besproken DS audio. Alleen is dit geen audio, maar een videospeler. De app zorgt ervoor dat je de videobestanden die staan opgeslagen op je Synology NAS vlekkeloos kunt afspelen. Zijn er verder bijzonderheden? Niet echt. Maar dat is ook niet nodig. Gewoon een goede videospeler is al een hoop waard.

In de praktijk…
…gebruiken we deze App niet. PLEX daar in tegen is onze grote vriend. Nu je al zover als dit bent gekomen, is het zonde als dit niet leest.

Waar is het te krijgen?
DS video is gratis verkrijgbaar in de Apple App Store, Google Play en via Windows Phone Store.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On