DS Finder – Synology NAS App-tip

Ondertussen ben je vast al wel bekend met de Synology DS412+ NAS. De bijbehorende apps behandelen we apart. DS audio hebben we inmiddels gehad, dus vandaag behandelen we de volgende: DS Finder.

Wat het is
“Hebt u geen enkel idee welk DiskStation de problemen veroorzaakt als u de serverruimte betreedt? DS finder is een leuk speeltje waarmee u de server direct kunt lokaliseren. Meld u via DS finder aan op dat DiskStation, tik de toets “Find Me” aan, en de ingebouwde zoemer helpt u de server te lokaliseren, waarnaar u op zoek bent. Het vinden van die naald in de hooiberg blijkt achteraf toch niet zo moeilijk te zijn.”

Dat is hoe de ontwikkelaar de app beschrijft. Naast de thuis volstrekt overbodige zoemerfunctie kun je met deze app ook de status bekijken van je diskstations: hoe hangen mijn harde schijfjes erbij? Hoeveel ruimte hebben ze nog? En als het je helemaal te bont wordt, kun je met DS Finder ook gewoon je Synology NAS uitzetten. Of aanzetten. Niet een onmisbare app (hij wordt hierboven niet voor niets omschreven als “een leuk speeltje”) maar hij kan wel degelijk van pas komen!

In de praktijk
Eigenlijk gebruiken we deze App alleen wanneer we de NAS op afstand uit willen zetten. Iets dat we alleen doen wanneer de stroom er af moet bij het ophangen van een lampje of het inbouwen van een nieuwe HomeWizard zender achter de schakelaar.

De eerste keer is hij gebruikt om het IP-adres te vinden. Hierdoor kon hij sneller op de router ingesteld worden op een manier die hem ook met de buitenwereld laat praten.

Waar is het te krijgen?
DS finder is gratis beschikbaar in de Apple App Store, Google Play, en via Windows Phone Store.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On