DS File – Synology NAS App-tip

Inmiddels hebben we al een aantal apps behandeld voor de Synology DS412+ NAS. DS audio, DS Finder en DS download zijn al aan bod gekomen. Vandaag gaan we kijken naar de volgende app: DS file. Bovenstaand filmpje geeft al een mooie indruk van hoe de app werkt.

Wat het is
“Breng vele terabyte aan bestandsvolume onder handbereik. Stop met u zorgen te maken over het achterlaten van belangrijke bestanden als u ze nodig hebt. Met DS file kunt u extern alles benaderen wat op uw DiskStation is opgeslagen. Deze handige app is beschikbaar voor toestellen onder Android, iOS & Windows Phone.”

Inhoudelijk lijkt de app behoorlijk op DS audio. Je kunt namelijk alle bestanden bekijken die op de NAS staan opgeslagen en ze zo nodig downloaden of streamen. Ook video’s kunnen worden gestreamd (hier is ook een aparte app voor, die komt nog aan bod). Toch richt deze App zich voornamelijk op het beheren van bestanden.

Op het werk de belangrijke Powerpoint-presentatie vergeten? Even de telefoon erbij pakken en hij is in no time binnen. Niet erg handig trouwens, om een belangrijke Powerpointpresentatie te vergeten, maar je kunt zelf vast wel een beter voorbeeld bedenken.

In de praktijk
Helaas is het bovenstaande voorbeeld er een uit de praktijk. Knullig, maar dankzij DS File niet een probleem dat zweet op het voorhoofd doet belanden. Daarnaast gebruiken we het ook om even snel op te schonen. Zo hoef ik in een wachtruimte niet onproductief te zijn. Films, series en andere zaken die we reeds tot ons genomen hebben, maken met een duimbeweging plaats voor nieuwe content.

Ook komt het wel eens voor dat ik een bepaald bestand even snel wil delen met een vriend, kennis of collega. Deze App maakt dat wel erg gemakkelijk en zorgt ervoor dat ik niet afhankelijk ben van externe diensten zoals Dropbox of Google Drive.

Waar is het te krijgen?
DS file is gratis verkrijgbaar in de Apple App Store, Windows Phone Store of Google Play.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On