▶ Hoe ideaal een draadloze wandschakelaar is #HomeWizard

We raken maar niet uitgepraat over HomeWizard. Begrijpelijk ook, het is immers een veelzijdig systeem waarmee je betaalbaar en eenvoudig je huis kan moderniseren. Daarbij is het gewoon erg leuk om mee te spelen. Een soort functioneel lego voor volwassenen.

Draadloze wandschakelaars hoeven niet persé op de wand.

Wat het is

De beschrijving van het product is als volgt: Deze uiterst platte wandschakelaar kun je op iedere gewenste plaats bevestigen (plakken of schroeven), zonder gedoe met draden of hoge spanning. Met de wandschakelaar kan je alle ontvangers bedienen, bijvoorbeeld een fitting schakelaar of een stekkerdoos. Deze versie werkt met automatisch code systeem. Deze schakelaar kan ook automatisch uitschakelen (na 3/10/30 seconden of 1/2/5/10 minuten)

Het lijkt op en functioneert als een gewone lichtknop (slechts 16mm dik) maar dan draadloos. Je plakt of legt hem waar je wilt. Het is ideaal voor de anderen in jouw huishouden die niet telkens naar een tablet of smartphone willen grijpen.

Bedenk wel dat deze schakelaar op batterijen werkt. Zelf heb ik de batterij nog niet hoeven verwisselen, maar na een jaar of twee zal hij een keer vervangen moeten worden. Mocht hij het plotseling niet meer doen, kan je gelukkig nog gebruik maken van de HomeWizard App of de KlikAanKlikUit afstandsbediening.

Je komt in ieder geval nooit zonder bediening te zitten.

Hoe wij het toepassen

We hebben een versie met twee knoppen in de gang. De ene knop zet alle lichten op de eerste verdieping tegelijk aan- of uit. De 2de haalt de stroom af van alles op de benedenverdieping dat geen stroom hoeft te trekken tijdens onze slaap of afwezigheid.

Apparaten zoals TV’s, computers, mediaplayers en gameconsoles gebruiken ook stroom als ze uit staan.

Alleen al door dit te doen, zal het hele HomeWizard systeem na verloop van tijd zichzelf terugverdienen.

Ook hebben we een knop op een nachtkastje liggen. Puur voor het geval we beneden vergeten zijn alles uit te doen. Soms wil ik midden in de nacht even naar beneden zonder mijn nek te breken. Dat kan nu.

Zoals eerder vermeld, je legt of plakt het -met verwijderbare powerstrips- waar je maar wilt. Op zolder, in de garage, badkamer of hoog op de voordeur waar de kinderen er niet bij kunnen. Ideaal.

Weet jij nog een leuke toepassing? Laat het ons weten!

De KlikAanKlikUit Wandschakelaar enkelvoudig AWST8800 is verkrijgbaar voor €16,95 op de website van HomeWizard.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On