Doe meer met je Synology NAS en DSM 4.3 – Software update

Meer mogelijkheden, waaronder Photo Station 6 en bijbehorende App. Zoals gebruikelijk lanceert Synology weer haar halfjaarlijkse update. Ditmaal zijn er veel verbeteringen en vernieuwingen voor zakelijke gebruikers. Uiteraard worden thuisgebruikers ook niet vergeten.

Voor mij persoonlijk zijn er twee punten die me het meest in het oog springen: 1: een nieuw Photo Station om beter, sneller en mooier foto’s te delen met een selecte groep mensen. 2: Cloud Station zorgt nu voor nog betere synchronisatie met bestanden op desktops, smartphones en tablets. Je eigen Dropbox dus eigenlijk.

Zie hieronder twee stukken uit het persbericht, of hier meteen de volledige lijst met updates.

Eenvoudig bestanden delen en synchroniseren
Cloud Station ondersteunt nu de selectieve synchronisatie van bestanden en bewaart alleen de gewijzigde datablokken in de bestandshistorie. Daarnaast is de gegevensoverdracht tot 30% sneller en is Cloud Station nu ook voor Linux-gebruikers toegankelijk. Met File Station kunnen gebruikers via drag & drop bestanden downloaden naar en is het mogelijk om via een link een complete folder te delen met een gebruiker die niet over Cloud Station beschikt. De beveiliging van de mailserver is versterkt met ClamAV (Antivirus Essential), nieuwe anti-spam tools en een auto-BCC functie. Ook zijn VPN-verbindingen nu veiliger en betrouwbaarder, dankzij L2TP over IPSec.

DSM 4.3 voor persoonlijke multimedia-ervaringen
Het nieuwe design van Photo Station 6 beschikt over een vloeiende gebruikersinterface met dynamische en veelzijdige manieren om foto’s te laten zien. Zakelijke gebruikers kunnen dankzij ondersteuning voor Windows AD, LDAP en trust domains eenvoudig toegangsrechten tot albums beheren. Daarnaast kunnen in Video Station eigen bibliotheken met aangepaste toegangsrechten worden aangemaakt en is het dankzij ondersteuning van DVB-S mogelijk om tv te kijken via een satellietverbinding.

Verbeterde mobiele ondersteuning
Het ontwerp van de DS photo+, DS audio en DS cam apps op iOS-apparaten is gestroomlijnd voor meer gebruiksvriendelijkheid. Ook de Android-apps zijn aangepast: DS audio ondersteunt nu het bewerken en offline beluisteren van playlists. Met DS cloud kunnen gebruikers een specifieke map of SD-kaart selecteren voor het synchroniseren van data. Windows Phone-gebruikers hebben met DS file makkelijk toegang tot hun bestanden.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On