▶ De toegevoegde waarde van een Playstation 4

Voordat de huidige naam gekozen werd, zou ons project woonannonu.nl heten. Uiteindelijk won mijn liefde voor het werk van Chriet Titulaer waardoor de nadruk op huisautomatisering is komen te liggen. Het kost wat moeite om een PS4 in die categorie te proppen. We kiezen daarom voor het beantwoorden van de bovenstaande vraag.

PS4 als Netflix mediaspeler

Hoewel onze 65″ Sony Bravia 4K TV de app al in zich heeft, hebben veel toestellen dit niet. Als ze het wel hebben, is het vaak nog traag ook. De gratis downloadbare Netflix app voor PS4, doet uitstekend zijn werk. Het is snel, overzichtelijk en weet onze kids iedere zondagochtend weer zoet te houden… terwijl wij ons nog eens omdraaien.

PS4 als music player.. en andere apps

Sony’s eigen Music Unlimited, Youtube en vele andere Entertainment apps laten je weinig tekort komen. Zelfs eigen media afspelen via het thuisnetwerk is geen probleem. Al moeten we nog even wachten op DLNA, het komt er aan.

PS4 als game console

De naam Playstation geeft het al weg natuurlijk. Het apparaat is primair bedoeld voor games. Baan, gezin, gezelligheid en studie geven mij hier weinig ruimte voor. Het lag niet mijn verwachting meer met games te doen dan de incidentele uitschieter… totdat de feestdagen zich aandienden.

Zonder ook maar enig voorwerkt doen heb ik de game gekocht die het hoogste scoorde op Metacritic.com: “The last of us”. Het bleek een meeslepend meesterwerk dat me volledig in haar prachtige gebroken wereld trok. Geen hersenloos geknal, maar de beleving van een boek. Meer dan eens schok ik oprecht of bekropen mij gevoelens van ontroering. Prachtig.

Tomb Raider liet mij een spannend avontuur beleven met een heldin uit vroegere jaren. GTAV maakte even het beest in me los en nu is het Risk dat we samen met vrienden op TV spelen onder genot van een borrel, een hapje en wat gezellig babbelen. De tastbare versie blijft meester, maar een leuke afwisseling is wel!

Zoon Tygo, nu 3, zag mijn controller en wilde ook spelen. Dus kwam er Rayman Legends in huis. Dochterlief en -no kidding- vrouwlief blijken dit ook leuk te vinden. Uiteindelijk zit dus toch het hele gezin er achter. Boven verwachting.

De controller zelf laat je sommige games bedienen door alleen maar te bewegen (Flower is een aanrader voor de klein en groot). Daarnaast zit er een verrassend goed speakertje in dat echt toevoegt aan de spelervaring. In GTA hoor je onder andere politiescanners en telefoongesprekken er uit komen.

In Tomb Raider wordt niet alleen de speaker op originele wijze toegepast, maar ook de multi color led aan de voorzijde. Je hoort een fakkel knisperen en ziet hem flikkeren in de reflectie van je TV. Het zijn kleine, maar bijzondere toevoegingen die de spelervaring boven gemiddeld tillen.

Staat klaar voordat je thuis bent

Risk is voor slechts 14,95 aangeschaft via de Playstation App voor smartphones, toen een vriendin ons de tip gaf. Eenmaal thuisgekomen, stond de game al klaar op de PS4. Erg leuk.

Welkom in ons huis

Op de slaapkamer gebruiken wij hem als Netflix player en heel soms een spelletje. In de woonkamer spelen we gemiddeld een of twee keer per week iets. Vaak op het verzoek van Tygo die verder wil met Rayman. We gebruiken hem niet intensief, maar genieten er wel van. Het is een welkome aanvulling.

In de toekomst hopen we gebruik te maken van een meer recente Sony tablet, vanaf dat moment kunnen we remote play inzetten waardoor de PS4 permanent op een plek zal blijven staan.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On