De grote HomeWizard doos

HomeWizard speelt straks een rol in alle leefruimtes in ons huis. Met onze smartphones en tablets bedienen we een groot aantal elektrische apparaten. Van tuinverlichting tot het dimmen van spotjes in de keuken. Met een afstandsbediening die toch altijd in je zak zit, vormen schaamteloze luiheid en praktisch nut het perfecte huwelijk. Dit systeem is echter meer dan dat, veel meer.

Voor tenminste een jaar, zullen we telkens een functie of oplossing onder de aandacht brengen. Altijd vanuit de praktijk en gerealiseerd omdat er een concrete behoefte is. Daarnaast beschrijven we ook -in detail- hoe je alles toepast voor als je het zelf ook wil realiseren. Alvast een paar voorbeelden:

 

  • Bedienen: Op weg naar Zuid-Frankrijk ter hoogte van Brussel, vraagt mijn vrouw “Staat de tuinverlichting uit? En de TV? Die mag niet op standby blijven hoor. Zonde van de energie, brandgevaarlijk en… en… Menig man herkent deze situatie. Oplossing: Pak je iPhone, open de App, en zet uit wat je vergeten bent. Einde zorgen. Einde lange discussie.
  • Signaleren: We zitten ieder op ons werk en een bewegingsdetector die we bij de trap geplakt hebben geeft aan dat er iets gaande is. Vreemd, er is geen alarm afgegaan. Ah, de stofzuigrobot is haar werk gaan doen. We moeten hier duidelijk nog even aan wennen.
  • Constateren: Hebben we het raam op de slaapkamer eigenlijk wel dichtgedaan? De HomeWizard App geeft, dankzij een magneetstrip op het raam, aan dat het inderdaad gesloten is. Geruststelling alom.
  • Monitoren: Hoeveel energie verbruiken we eigenlijk? Wat voor weer is het rond ons huis? Hoe warm en vochtig is het in de woon-, slaap- of kinderkamer? Zoals velen ben ik dol op dit soort data. Erg leuk, maar ook praktisch en potentieel kostenbesparend. Heerlijk om hier nu altijd en overal bij te kunnen.

En… Actie!
Versie 2.0 van de HomeWizard App is net uit (zie filmpje), hiermee begint de lol pas echt. Je kan nu acties koppelen aan al het bovenstaande. Om een praktische te noemen, zo kan het licht op het toilet automatisch aan wanneer Nova de deur opendoet. Het gaat weer uit wanneer ze de ruimte verlaat of na een bepaalde tijd, net wat handiger blijkt. Onze bijna vierjarige dochter kan nog niet zelf bij de lichtknop, maar al wel zelf plassen. We zijn trots en steken dat niet onder stoelen of banken 😀

De zon komt op, de rolluiken gaan omlaag. Iemand probeert via het raam te ontsnappen en krijgt meteen een berichtje binnen: “Kom jij eens even heel snel terug naar binnen! -Kusje Papa”. Midden in de nacht, en alleen dan, loopt iemand in de woonkamer. De lichten gaan aan en muziek begint luid te spelen. Telkens wanneer je de badkamer in loopt, hoor je jouw favoriete radiozender totdat het tijd is om de ruimte te verlaten.

Dit zijn maar een paar (niet altijd even zinnige) dingen die me zo te binnen schieten. Punt is, je kan behoorlijk creatief zijn met een HomeWizard. Wat we er daadwerkelijk allemaal mee gaan doen, lees je de komende tijd op deze site.

Wil je nu al meer weten, blader dan alvast op de website van HomeWizard. Zou je iets in de praktijk willen laten testen, zet het in de comments en we gaan er mee aan de slag.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On