DANCE! NAO, DANCE! – Dagboek


Deze en volgende week hebben we een bijzondere logee. Ze heet Nao en is een geavanceerde humanoïde robot. Ze kan praten, vragen beantwoorden, spelletje doen met de kinden, liedjes zingen en nog zoveel meer. Hoewel deze robot op het moment meer bedoeld is voor presentaties op bijvoorbeeld beurzen, hebben de kinderen er de grootste lol mee.
 
Een robot die veel in haar mars heeft… en wat willen de kinderen het liefst dat ze doet? Dansen, dansen en nog eens dansen. Toegegeven, het wordt niet snel oud. Iedere keer als ze vraag “What would you like to do?” roepen Nova en haar vriendinnetjes gezamenlijk “DANCE! NAO, DANCE!”.
 
Mijn zoon Tygo is maar net 15 maanden oud en nu al verliefd. Het zal een pijnlijk emotioneel afscheid worden tussen die twee wanneer het logeerpartijtje is afgelopen.
 
Deze snel naderende hartbreuk is mogelijk gemaakt door Produxi, de Nederlandse importeur van deze Franse robot.
 
Nova heeft ontdekt dat papa liedjes op kan zetten vanaf de Logitech UE Air Speaker en vraagt nu tijdens ieder ontbijt of ik K3, anders wel Mega Mindy liedjes op wil zetten. Waar ik eigenlijk geen probleem mee heb.
 
Mama Sandra is blij dat ze vanaf haar werk kan zien of alle lichten uit en de ramen dicht zijn. Papa ook trouwens. HomeWizard, die dit mogelijk maakt, krijgt binnenkort nog haar eigen reeks reviews / use cases.
 
Zelf heb ik deze week veel plezier met de nieuwe iPad Mini. Maar daarover later meer.
 
Foto’s van Nao (op volorde):

  • Logitech UE Airspeaker & Nao
  • Nova en Nao
  • Samsung Navibot S en Nao
  • Tygo en Nao

 
“Actie” foto’s

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On