Apple: Highlights uit de persberichten

Van de onderstaande stukjes uit persberichten is er eentje waar ik in het bijzonder naar uitkijk. Zodra de tijd rijp is zal ik daar uitgebreid op ingaan en aangeven wat dit voor ons gezin kan betekenen. Voor nu alleen de vraag: waar kijk jij het meest naar uit?

HomePod

Een revolutionaire luidspreker voor thuis die een geweldige audiokwaliteit biedt en het geluid automatisch aanpast aan de plaats in de kamer. De HomePod, bedoeld voor gebruik met een Apple Music-abonnement dat toegang geeft tot meer dan 40 miljoen nummers, beschikt over een uitgebreide kennis van persoonlijke muziekvoorkeuren en ‑smaken en helpt gebruikers nieuwe muziek te ontdekken. HomePod is voorzien van een grote, door Apple ontworpen woofer voor diepe, heldere lage tonen, zeven tweaters met beamvorming voor zuivere hoge tonen en een ongelooflijke directionele besturing, plus krachtige, ingebouwde technologieën om de volheid en intentie van de oorspronkelijke opname te behouden. HomePod is vanaf december verkrijgbaar in Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

HomePod is ontworpen voor stembediening en kan via zes microfoons overal vanuit de kamer worden bediend, zelfs als de muziek hard staat. Door “Hé, Siri. Ik vind dit een goed nummer” te zeggen, leren HomePod en Apple Music je voorkeuren kennen voor honderden genres en moods en tienduizenden afspeellijsten. Deze muziekvoorkeuren worden bovendien met je andere apparaten gedeeld. Siri kan ook complexe zoekopdrachten in de muziekbibliotheek uitvoeren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld vragen stellen als “Hé, Siri. Welke drummer is dit?”, of een wachtrij ‘Volgende’ maken om met iedereen in het huis te delen. HomePod, Apple Music en Siri bieden samen de beste ervaring voor het streamen van reclamevrije muziek.

HomePod is ook ideaal om berichten te versturen, op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, sportuitslagen en de weersverwachting, en om slimme apparaten in je woning te bedienen. Je kunt Siri bijvoorbeeld vragen om het licht uit te doen, de luxaflex dicht te doen of een scène te activeren. Als je niet thuis bent, fungeert HomePod als de perfecte woninghub die je externe toegang en woningautomatisering biedt via de app Woning op iPhone of iPad.

Nieuwe App Store

Een die volledig opnieuw is ontworpen om het eenvoudiger dan ooit te maken om apps en games te ontdekken. De prachtig opnieuw vormgegeven App Store biedt volop originele verhalen en artikelen, die dagelijks worden bijgewerkt op het nieuwe tabblad Vandaag, plus de nieuwe tabbladen Games en Apps. Met boeiende verhalen, diepgaande interviews, handige tips en verzamelingen onmisbare apps en games geeft Apple uiting aan zijn unieke visie om klanten elke dag opnieuw te informeren, te helpen en te inspireren. Sinds de introductie van de App Store in 2008 zijn inmiddels ruim 180 miljard apps gedownload en heeft Apple meer dan USD 70 miljard aan ontwikkelaars uitbetaald. Daarmee is de App Store de meest dynamische marktplaats voor software ter wereld.

iOS 11 komt dit najaar uit met krachtige nieuwe functies voor iPhone en iPad

Deze grote update van ’s werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem komt dit najaar uit en bevat nieuwe ervaringen en honderden nieuwe functies voor iPhone en iPad. Het is ook de grootste softwarerelease ooit voor iPad, met krachtige multitaskingfunctionaliteit, de Bestanden-app en meer toepassingen van Apple Pencil. Helemaal nieuw voor honderden miljoenen iOS-devices is augmented reality (AR). Een nieuw platform biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om apps te bouwen waarmee gebruikers realtimebeelden kunnen aanvullen met virtuele content. Dankzij CoreML kunnen ontwikkelaars zelflerende apps maken die steeds slimmer worden en een voorspellend vermogen hebben. Andere functies zijn onder meer: vrienden betalen via Apple Pay, ‘Niet storen’ in de auto zodat gebruikers hun aandacht bij het verkeer houden, nog meer intelligente features, een nieuwe Siri-stem en nieuwe professionele mogelijkheden in Foto’s en Camera. iOS 11 is vanaf 5 juni als preview beschikbaar voor ontwikkelaars. Voor alle iPhone- en iPad-gebruikers is deze nieuwe versie in het najaar beschikbaar als gratis software-update.

De 10,5-inch en 12,9-inch iPad Pro bevatten het meest geavanceerde display ter wereld en leveren baanbrekende prestaties

Beide modellen hebben een display met ProMotion-technologie, waarmee dit het meest geavanceerde display ter wereld is. En dankzij de nieuwe A10X Fusion-chip leveren deze nieuwe iPad Pro-modellen ongekende prestaties. De randen van het nieuwe 10,5-inch model zijn met bijna 40 procent teruggebracht, waardoor deze iPad Pro uiterst compact is en toch nog steeds minder dan 500 gram weegt. Tel daar de handige, nieuwe iPad-features van iOS 11 bij op, zoals de gloednieuwe Bestanden-app, het aanpasbare Dock, de verbeterde multitaskingvoorzieningen en verder integratie van Apple Pencil, en je weet dat iPad Pro alles in zich heeft om zowel je productiviteit als je creativiteit naar een hoger plan te tillen. iOS 11 is vanaf dit najaar beschikbaar.

macOS High Sierra biedt geavanceerde technologie voor opslag, video en graphics

High Sierra, de nieuwste versie van ’s werelds meest geavanceerde besturingssysteem. Deze update biedt nieuwe coreopslag-, video- en graphicstechnologieën, zodat Mac meteen ook klaar is voor toekomstige innovaties. macOS High Sierra heeft een geheel vernieuwd bestandssysteem en biedt ondersteuning voor High-Efficiency Video Coding (HEVC) en een update van Metal, de geavanceerde graphicstechnologie van Apple en de drijvende kracht achter van alles, variërend van machine learning tot het maken van virtual-reality content. Verder zijn een aantal apps verbeterd waar Mac-gebruikers dagelijks plezier van hebben, waaronder Foto’s, Safari en Mail.

watchOS 4 voor Apple Watch: extra slim, extra veel fitnessfuncties

Met als voornaamste nieuwe functies gepersonaliseerde coaching met de Activiteit-app, een volledig nieuwe muziekervaring en een proactieve Siri-wijzerplaat waarop de hele dag door de meest relevante informatie wordt getoond. De update omvat verder een verbeterde Work-out-app en het nieuwe, revolutionaire technologieplatform GymKit, waarmee de gebruiker een work-out met cardioapparatuur aan Apple Watch kan koppelen.

iMac Pro, de krachtigste Mac aller tijden

Apple heeft vandaag een voorproefje laten zien van iMac Pro, een geheel nieuwe serie werkstations die speciaal is bedoeld voor professionele gebruikers met veeleisende workflows. De nieuwe iMac Pro heeft een 27-inch Retina 5K-display, een Xeon-processor met maximaal 18 cores en een grafische verwerkingscapaciteit van maximaal 22 teraflop. Daarmee is dit de krachtigste Mac die ooit is gemaakt. iMac Pro kan bogen op een fraai vormgegeven spacegrijze behuizing en is een echte krachtpatser die moeiteloos raad weet met veeleisende grafische toepassingen, het maken van virtual-reality content en 3D-rendering in  realtime. Het systeem is vanaf december verkrijgbaar vanaf USD 4999 (in de Verenigde Staten).

Naast de iMac Pro werkt Apple ook aan een volledig herziene Mac Pro van een nieuwe generatie die speciaal wordt gemaakt voor geavanceerde gebruikers die een modulair systeem met de beste en snelste prestaties nodig hebben. Ook zit er een nieuw, hoogwaardig display voor professionele gebruikers in de pijplijn.

iMac krijgt enorme update met onder andere krachtigere graphics, snellere processors, Thunderbolt 3 & fellere displays

De iMac-productserie is verbeterd met tot wel drie keer zo krachtige grafische processors, snellere systeemprocessors, Thunderbolt 3, snellere opslagmogelijkheden en een helderder Retina-display. Daarnaast heeft de 21,5-inch iMac van € 1499 er een Retina 4K-display en een discrete-level grafische processor bij gekregen. Dankzij de ongelooflijk dunne en naadloze behuizing, de snelle processors en opslagmogelijkheden en het fraaie Retina-display heeft Apple met iMac een nieuwe norm voor desktops neergezet. iMac levert krachtige prestaties voor 3D-beelden, videomontage en games. Met de komst van macOS High Sierra dit najaar wordt iMac het ideale platform voor het maken van virtuele content. Apple heeft vandaag ook MacBook en MacBook Pro uitgebreid met snellere processors. MacBook heeft daarnaast een snellere SSD gekregen. Nieuw is een 13-inch MacBook Pro-model dat verkrijgbaar is voor € 1499.

MacBook en MacBook Pro

Dankzij het ongelooflijk dunne en lichte ontwerp, de krachtige prestaties, de verbluffende displays en een batterij die de hele dag meegaat, staan de Mac-notebooks op eenzame hoogte wat draagbare computers betreft.* MacBook is nu voorzien van snellere, tot 1,3-GHz Kaby Lake Core i7-processors (met Turbo Boost tot 3,6 GHz), een SSD die tot 50% sneller werkt en ondersteuning voor tot wel twee keer zo veel geheugen. MacBook weegt net geen kilo en is maar 13,1 mm dik, waardoor dit het ideale draagbare systeem is voor gebruikers die vaak op pad zijn.

De verbeterde 13-inch MacBook Pro is voorzien van tot 3,5-GHz Kaby Lake Core i7-processors (met Turbo Boost tot 4,0 GHz), terwijl de 15-inch MacBook Pro is voorzien van een tot 3,1-GHz Core i7-processor (met Turbo Boost tot 4,1 GHz). De 15-inch MacBook Pro wordt vanaf nu standaard geleverd met een krachtigere discrete-level grafische processor met meer videogeheugen. De 13-inch MacBook Pro is vanaf nu ook verkrijgbaar in een uitvoering van € 1499. Dankzij de revolutionaire Touch Bar met Touch ID, het verbluffend mooie Retina-display van 500 nit, Thunderbolt 3, de ongelooflijke prestaties en het ongekend compacte design mag MacBook Pro met recht de beste notebook heten die Apple ooit heeft gemaakt.

Apple heeft vandaag ook de 13-inch MacBook Air uitgebreid met een 1,8-GHz processor.

Persoonlijke favoriet

Eigenlijk zijn het er twee. Van de nieuwe producten is het de HomePod. Mits Siri inderdaad zo veel verbeterd is en we zien dat ook terug in de Nederlandse versie, dan kan dit veel betekenen voor mijn gezin. Daar worden nu al dagelijks vragen aan Siri gesteld door onze kinderen. Daarnaast verheug ik me enorm om de toename in productiviteit die iOS 11 en mijn iPad Pro mij zullen brengen. Wat is jouw voorkeur?

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On