Amac geeft 3 jaar garantie op Apple producten

Nog niet zo lang geleden waren er in Nederland nog geen winkels van Apple zelf. Amsterdam heeft inmiddels een Apple Store en ook Den Haag en Haarlem krijgen er zeker een. Wanneer die goed lopen, zijn het vast niet de laatsten. Winkels gespecialiseerd in Apple producten krijgen er een concurrent van formaat bij en moeten dus een stuk creatiever worden. Amac laat vandaag zien dat het die eigenschap bezit.

3 jaar garantie zal in veel gevallen betekenen dat het omstreden en relatief prijzige AppleCare Protection Plan achterwege gelaten kan worden.

Daarnaast gaat Amac de strijd aan met een ‘Ontdek je Mac / iPad’-training die hun klanten cadeau krijgen, naar eigen zeggen grote inruilkortingen en Apple Product Professionals die voor al je vragen klaar staan. De landelijke aanwezigheid met 22 winkels, zal hun positie ook niet bepaald verzwakken.

Uiteraard zijn er kleine lettertjes te vinden op de pagina die dit feit wereldkundig maakt. Lees het voornaamste stuk:

*Wanneer er sprake is van een aankoop door een Consument dan geeft A-Mac een extra garantie. Deze garantie is van toepassing op alle Apple computers, Apple iPads en Apple iPods in het assortiment. Al deze bij A-Mac nieuw verkochte producten krijgen 3 (drie) jaar garantie vanaf de datum van aankoop, ongeacht de garantietermijn van de fabrikant. Deze garantie is, met ingang van 01/06/2013, van toepassing op alle Apple computers, Apple iPads en Apple iPods in het assortiment. Deze garantie is niet van toepassing op aankopen gedaan door Niet-Consumenten (bv. bedrijven, zakelijke aankoop). Voor meer informatie over deze extra garantie verwijzen we je graag door naar punt 9A van onze Algemene Voorwaarden op www.a-mac.nl.

Het nadeel van deze voorwaarden? Zakelijke kopers vissen achter het net. Een vreemde keuze, waarvan ik graag de achterliggende reden zou willen vernemen. De vraag is uitgezet naar Amac, mocht er een antwoord komen zal het hier vermeld worden.

Particulieren zijn echter spekkopers, vooral Macbook Pro gebruikers. Nu Amac deze garantie biedt, zie ik geen reden om nog 349,- euro extra uit te geven. Tenzij wereldwijde service bij alle Apple stores en snelle vervanging van laptops je aanspreekt.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On