Airplay vanaf je Mac & ontdek muziek met Hype Machine

Tot op heden hebben we alleen tablets en smartphonesgebruikt om muziek en beeld rond het huis te gooien. Toch blijkt het vanaf een Mac (OSX Mountain Lion en hoger) ook erg eenvoudig om snel te schakelen tussen Airplay speakers.

Zo luister ik momenteel naar de diepe klanken van een UE Air Speaker in combinatie met “The Hype Machine”, direct vanaf mijn Mac. Je krijgt zo een uitleg met screenshot op je netvlies, eerst even over…

The Hype Machine
Met tech probeer ik zo goed mogelijk op de hoogte te blijven, content blijft hierdoor soms wat achter. Zo ontdek ik nu pas deze dienst.

Deze New Yorkse startup met bijbehorende app is meteen een favoriet hier in huis. The Hype Machine scant blogs en social media om te bepalen wat er in jouw regio populair en trending is. Zo weet je wat er speelt in (lokaal) muziekland en waarover wordt gechat.

Ideaal om bij de tijd te zijn en muziek te ontdekken die onders nooit je oren zou bereiken. Je kunt onderscheid maken in verschillende genres waardoor het aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren. Ook is er de mogelijkheid om nummers te markeren en dus als favoriet op te slaan waardoor je een playlist kunt maken. Voor 3,59 euro te verkrijgen voor iOS.

Airplay vanaf je Mac

Het is mogelijk om Airplay te gebruiken als externe luidspreker. Hierdoor worden alle geluiden die je Mac produceert gestreamed naar het geselecteerde Airplay apparaat. Deze optie kun je activeren via:  ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ Geluid ▸ Uitvoer. Selecteer vervolgens het airplay apparaat.

Sneller is het gebruik van de option ⌥-toets. Houd deze ingedrukt en klik vervolgens in de menubalk op het volume icoon.

Selecteer hier vervolgens het gewenste uitvoerapparaat.

Airplay vanaf Apple TV
Met de komst van OSX Mountain Lion is Airplay op de Mac eindelijk ook op de desktop. Deze functie kennen we vanuit iOS en maakt het mogelijk om het scherm van je Mac draadloos weer te geven op TV met behulp van een Apple TV, Boxee Box of XBMC media speler.

Veel Mac gebruikers zullen blij zijn met deze functie, zo kun je bijvoorbeeld nu webpagina’s, foto’s, films, enzovoorts bekijken op je TV. Airplay is heel eenvoudig te activeren, dit doe je via:  ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ Beeldschermen ▸ Beeldscherm ▸ Synchrone Airplay-weergave. Kies bij deze optie het gewenste Airplay apparaat.

Wanneer je de optie ‘Toon beschikbaar opties voor synchrone weergave in menubalk’ activeert zal er in de menubalk in Mac OS X het bekende Airplay symbool verschijnen. Wanneer je hierop klikt kun je snel een Airplay starten en een apparaat selecteren.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On