5 momenten waarop ik echt blij was met mijn Watch

Toen de iPad voor het eerst uit kwam, werden er opmerkingen gemaakt zoals “Het is niet meer dan een grote iPhone, wat heb je er nu aan?”. Inmiddels maakt iedereen tablets en zijn ze in vrijwel alle huishoudens terug te vinden. Toen kwam de iPad mini. Ook werd van gezegd dat het niet veel toe te voegen had. Veel boekenlezers en ziekenhuizen zijn het daar niet mee eens. En nu hebben smartwatches. Dat kan toch écht geen nut hebben?

Voordat ik mijn 5 momenten met je deel, een eenvoudige stelling: “Als je er kwalitatief goede Apps op kan installeren, zal het altijd een nut hebben.”. De nieuwe TV lijkt dit te gaan bewijzen. In een review over dat product zal ik er op terug komen. Voor nu test ik de stelling met de computer die sinds enkele maanden onder aan mijn arm zit.

#5: Het enige moderne ding tijdens een 80’s feestje

Achteraan in de rij, omdat het nut vrij relatief is. Afgelopen weekend werden mijn vrouw en ik samen 80, tijd voor een 80’s feestje dus. Met als dresscode “Fout is goed” kwamen gasten als Slash, Michael Knight, Maverick, Sonny & Rico, maar nog net geen Ninja Turtles. Mijn vrouw en ik waren verkleed als castmembers van de dansgroep “Fame”. Foto’s zal ik hier niet plaatsen, uit angst permanente schade aan je retina’s te veroorzaken. Hoe dan ook, ik had onder andere fluoriserende zweetbandjes rond mijn polsen.

Over een van deze bandjes droeg ik mijn Watch met daarop de App “Geek Watch“. Wie tijdens de jaren tachtig een “Nerd” was, had een calculator horloge van Casio. Hij werkt echt, al moet je niet nadenken over de kosten wanneer je hem alleen voor dit doel zou kopen. Een mooi moment om even terug te grijpen naar de eerder genoemde stelling. Conclusie: Je kan er steeds meer mee.

#4: Net op tijd met bieden

Voor het 80’s feestje uit de vorige alinea, hadden we onder andere foute lavalampen nodig. Hiervoor hebben we online enkele biedingen gedaan. Mijn iPhone stond in zijn lader de playlist voor het feestje af te spelen en ik stond op een trapje -bezig met decoraties- toen ik de melding binnenkreeg op mijn pols. Het kwam in de vorm van een email: “We kunnen uw lampen nog even vasthouden, anders gaan ze naar een andere bieder”. Alsof ik Micheal Knight zelf was, belde ik met mijn horloge om te zeggen dat ik meteen in de auto zou stappen. Ik maakte af waar ik mee bezig was en stapte van het trapje af richting de auto.

Het voeren van telefoongesprekken doe ik steeds vaker met het horloge. Al moet ik toegeven dat het voornamelijk thuis is, wanneer mijn iPhone in de lader muziek staat te spelen en ik een klusje aan het doen ben die mijn vrouw via WhatsApp of Trello op mijn uurwerkje heeft gegooid.

#3: Mijn fiets heeft nu ook een navigatiesysteem

Bij nadere inspectie van het adres waar ik de lampen op kon halen, bleek de locatie op fietsafstand te zijn. Mijn fiets heeft nu zijn eigen navigatie. Tenminste, zo voelt het. Via mijn iPhone tikte ik het adres in, dat mijn Watch meteen overnam. Daarna volg je de instructies zoals je gewent bent. En dat terwijl ik ook nog naar een podcast via Overcast kon luisteren en nog steeds zien hoe laat het was.

#2: Mijn hele huis ging op ‘lockdown’ en stroom werd niet verspild

Dat we fans zijn van HomeWizard steken we niet onder stoelen en banken. Hun Watch-App laat je nog niet individuele lampen of andere apparaten bedienen zoals je met een iPhone of iPad wel kan. Toch kan je al wel kiezen voor profielen zoals “Thuis”, “Buiten”, “Slapen” en “Vakantie”. Niet ver van ons huis staat een groot kruispunt waar ik altijd een minuutje moet wachten. Iedere keer dat ik daar sta op weg naar huis, tik ik even snel het “Thuis”-symbool aan. Eenmaal thuis gekomen staan muziek, verlichting en andere zaken klaar voor ons.

Uiteraard gebruiken we ook de andere profielen met plezier. Bij vertrek gebeurt er wat de titel van deze alinea aangeeft. Alle beveiligingsmaatregelen gaan op scherp en ieder apparaat dat tijdens afwezigheid geen stroom hoeft te hebben, gaat van het grid af. Ideaal.

#1: En ik zag op mijn pols dat het goed was

Binnen waren mijn kids hun laatste creatie van LEGO aan het bouwen en ik stond een paar deuren verder met een buurman te buurten. In plaats van iedere keer mijn heerlijke forse iPhone 6s+ tevoorschijn halen, kon ik nu snel even op mijn pols zien dat alles in orde was. De slimme camera “Withings Home“, heeft daar een fijne en duidelijke App voor die me live beeld en geluid geeft.

Tot slot

Hoewel sommige hier genoemde zaken handiger zijn dan andere, heeft de Watch toch echt zijn nut bewezen. Of je de prijs (vanaf €419,-) voor deze luxe over hebt, is een andere discussie. Of eigenlijk, het is geen discussie, maar puur een persoonlijke keuze.

Wensen voor de toekomst

Het zou erg fijn zijn als de koppeling met je iPhone minder relevant zou worden. De Watch moet dan een eigen GPS krijgen en liefst ook een directe verbinding met internet. Voeg daar nog een kleine camera aan toe en je hebt de ultieme computer voor op de pols.

Genoeg over mijn momenten, wat zijn die van jou?

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On