1967, huis van de toekomst toen


Nog twee jaar te gaan voordat de eerste man een voet op de maan zet. Dezelfde journalist die daar verslag van zou doen Walter Cronkite, gunt de kijker een blik in de 21ste eeuw. Walter, bekend als “the most trusted man in America”, laat ons het huis van de toekomst zien zoals ze dat in 1967 voor zich zagen.

Het is een tijd van voorspoed en wilde dromen. Een tijd waarin alles draait om de toekomst, hoe futuristischer hoe beter. De sci-fi boeken van Isaac Asimov (persoonlijke favoriet) werden toen al jaren verslonden door vele fans. Larry Niven heeft net zijn eerste drie op de markt zou pas 13 jaar later met zijn befaamde “Ringworld” sci-fi liefhebbers over de hele wereld blij maken (en nog eens 40 jaar later Xbox bezitters met de reeks “Halo” dat veel te danken heeft aan die boeken).

Pas 22 jaar na dit filmpje brengt Chriet Titulaer zijn boek “Huis van de toekomst” uit. Een werk dat vaker op deze site voorbij zal komen.

Hoe dan ook..
Het is en blijft prachtig om te zien hoe men vroeger het huis van de toekomst voor zich zag. Zowel de missers als de zaken die ze goed hadden.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On