▶ Kerstverlichting doe je zo – Tip voor WeMo gebruikers

De onderstaande tip komt 1-op-1 uit het persbericht van Belkin. Bij het lezen ervan, dacht ik meteen “Waarom ben ik daar nou zelf niet opgekomen?”. Zodra ik thuis kom zal ik een WeMo Switch verplaatsen naar de juist wandcontactdoos. Daar zit nu een gewoon stekkerblok op die de adapters van onze LED kerstverlichting in zich heeft.

Het stekkerblok zelf zit achter een zwaar dressoir. Uit het zicht, maar je trekt het blok er niet zomaar uit. Gevolg is dat je telkens de losse adapters er in en uit moet halen. Die dan weer los op de grond liggen.

Op deze manier kan ik -gebruik makend van het door WeMo ondersteunde IFTTT.com– de kerstverlichting automatisch aan laten gaan wanneer de zon ondergaat. En weer uit zodra we de slaapkamer inlopen na 23u. Heerlijk dit soort oplossingen.

WeMo
WeMo Belkin

Het ultieme gadget voor de feestdagen: de kerstverlichting aandoen met uw smartphone

(Schiphol-Rijk) – 9 december 2013 – Stelt u zich eens voor dat u op kerstochtend de woonkamer inloopt en de kerstverlichting automatisch aangaat, of dat de lichtjes aangaan zodra het buiten begint te schemeren? Met de WeMo Switch en WeMo Switch + Motion van Belkin kunt u de kerstboomverlichting vanaf uw smartphone of tablet bedienen of instellen dat de lichtjes aangaan als iemand de kamer binnenkomt.

Met de WeMo-serie van Belkin kunt u via uw bestaande thuisnetwerk vanaf elke plek ter wereld uw elektronische apparaten in huis bedienen via Wi-Fi, 3G of 4G. U kunt ook tijdschema’s instellen met de gratis WeMo-app voor iOS- of Android-apparaten. U kunt dus niet alleen de kerstverlichting op afstand aan- en uitzetten, maar ook het koffiezetapparaat aanzetten zodra u wakker wordt, zodat de koffie voor u klaarstaat op kerstochtend. Geen idee wat u uw familie en vrienden dit jaar weer eens cadeau zult doen? Hier volgen enkele ideeën die bij elke gadgetliefhebber in de smaak zullen vallen.

Het kan ook met HomeWizard!
HomeWizard gebruikers kunnen overigens gebruik maken van (onder andere) een stekkerblokschakelaar of stekkerdoos dimmer. In het laatste geval kan je dus zelfs je boom dimmen. Let wel op of je kerstverlichting dit ondersteund.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On