▶ Breed inzetbaar! – Logitech Bluetooth Speakers Z600 – Review

Een prachtig vormgegeven speakerset die je niet alleen voor je desk- of laptop kan gebruiken, maar tegelijkertijd ook nog eens voor smartphones en tablets. En dat voor een prijs van 149,- euro. Kan dat wel wat zijn? Klinkt dat wel goed genoeg? (spoiler: 2x jazeker!)

Wat we niet verwacht hadden is hoe we deze set uiteindelijk in gebruik genomen hebben. Het is in ieder geval niet op een manier die Logitech op haar website aangeeft.

In deze review
1. Wat het is
2. Hoe het werkt
3. Hoe wij het toepassen
4. De meningen van ons gezin
5. Waarom wel / Waarom niet

Wat het is
De intro heeft deze vraag al beantwoord, maar voor wie het liever in bewegend beeld ziet:

Hoe het werkt
Je hebt drie verschillende manieren om muziek door de speakers te laten klinken. Als eerste kan je ‘ouderwetsch’ het meegeleverde kabeltje in de koptelefooningang van een muziekspelend apparaat steken. Fijn.

Je kan er ook voor kiezen om de meegeleverde inimini-dongle in een Mac of PC te steken. Fijner. Of je maakt via bluetooth een draadloze connectie vanaf ieder apparaat die dat kan. Zoals bijvoorbeeld je smartphone, tablet, Mac, PC, iPod, etc.. Nog fijner!

Of… Je doet het alledrie! Fijnst! Je kan dus met gemak schakelen tussen diverse bronnen. Je zet gewoon de een op pauze en drukt bij de ander op play. In het geval van bluetooth zal je wel eenmalig de bluetooth instellingen van het afspeelapparaat in moeten stellen. Zet je schrap want dat kan je in totaal wel 30 seconden van je leven kosten! Makkelijk dus.

Hoe wij het toepassen
Bij ieder device in ons huis gaat een bewuste aanvraag bij een specifieke fabrikant vooraf. Uitzonderingen daargelaten, we weten doorgaans precies wat we waar in willen zetten. Voor onze entertainmenthoek zijn we er nog niet uit. Geen luxe surroundset naast onze Sony TV dus.

De ingebouwde speakers van het huidige toestel zijn prima, maar bij een goede film wil je lekker kunnen knallen. Zo ook als je muziek in die hoek afspeelt.

Puur als test hebben we de Z600 aangesloten op de koptelefooningang van onze TV.

Deels als test, deels omdat we daar dan meteen een speakerset hebben waarop we muziek af kunnen spelen vanaf onze smartphones, tablets en een Macbook Air waarmee mijn vrouw wel eens op de bank zit.

Tot onze grote verbazing bevalt dit zo goed dat we het voorlopig zo laten! De Z600 komt pas van haar plek als we de juiste (draadloze) surroundset hebben gevonden. We overwegen overigens Sonos. Als je daar ervaring mee hebt, we horen graag of je het aan kan raden.

De meningen van ons gezin

Verdi, Sandra, Nova, Tygo
Verdi, Sandra, Nova, Tygo Huis van de toekomst Nu

Die van Nova en Tygo kunnen we eigenlijk niet meetellen. Ze vinden het erg leuk om te dansen op de nummers K3 of Woezel en Pip. Maar dat doen ze ook bij het geluid uit mijn iPhone.

Zowel mijn vrouw als ik zijn het voor de afwisseling stellig met elkaar eens. Deze set bevalt erg goed. Zij speelt af vanaf een Macbook of haar iPhone, en ik vanaf iPhone of iPad. Het hebben van deze mogelijkheid bevalt zelf zo goed dat het een verplichte functie wordt bij het zoeken naar de juiste surround set.

We hebben deze opstelling nu enkele weken en het gemis van grote speakers speelt nog geen parten.

Via een mediaplayer konden we al alles naar de TV -en zo dus ook naar de Z600- ‘werpen’. Maar daarvoor moet nog wel een mediaplayer en TV aangezet worden. Deze nieuwe, anders nooit gevonden, eis maakt het kiezen voor de juiste set in ieder geval weer wat makkelijker.


Waarom wel
 • Mooi vol geluid, zelfs in een grotere ruimte.
 • Prachtig en niet te opvallend design.
 • Draadloos via Bluetooth.
 • Werkt ook met een dongle voor Mac of PC
 • Werkt ook bedraad (koptelefoonaansluiting).
 • Blijkt zelfs ideaal voor op een TV!
 • Eenvoudig schakelen tussen verschillende soorten apparaten.
 • Volume regelen via aanraking naast de regeling op je afspeelapparaat.
 • Platte, onopvallende draden.
 • Kinderlijk eenvoudige bediening.

Waarom niet
 • De enige reden die ik kan bedenken is omdat je er al (zo een) hebt.

De Logitech Bluetooth Speakers Z600 zijn verkrijgbaar voor 149,- euro. Meer gedetailleerde informatie is te vinden op de productpagina van de fabrikant.

Wat wil je er nog meer over weten? Vraag het ons gewoon.

Author: Verdi

“Het maakt niet uit wat je doet, maar waarom je het doet”

Share This Post On